понеділок, 23 червня 2008 14:42

Ювілейна "Країна мрій": Скрипка на милицях, українці - в танцях (Фоторепортаж)
12

У Києві вп"яте відбувся міжнародний етнофестіваль "Країна мрій".

Відкрився фестиваль утрадиційно Великою Купальською ходою з Андріївського узвозу вулицями Києва.

Впродовж двох днів на Співочому полі працювали сім сцен, розбитих за напрямками: майстерня танців, майданчик козацьких розваг, літературна, а також чотири музичні – Кобзарська, Зелена галявина, Під стінами Лаври, та Фіра.

Гості фестивалю також почули виступи відомих українських літераторів: Оксани Забужко, Василя Герасим"юка, Івана Андрусяка, Романа Скиби, Маріанни Кияновської, Мар"яни Савки та інших.

Потурбувалися і про маленьких гостей. Для них працював дитячий майданчик, де малюки могли самостійно робити іграшки в етнічному українському стилі.

Доповненням до фестивалю слугували безперервні етнічні співи в різних стилях та жанрах, які звучали зі сцен, установлених від Арсенальної площі до Співочого поля. У святкуванні брали участь фольклорні та етнографічні колективи з різних регіонів України. В якості гостей приїхали музиканти з Чехії, Франції, Угорщини, Білорусії та Сербії.

Нововведенням цього разу став конкурс вишиванок.

Країна мрій – щорічний етнофестиваль. Ініціатором його проведення та організатором є лідер групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка.

За матерiалами: 15 хвилин.

Фото:Цензор.
Зараз ви читаєте новину «Ювілейна "Країна мрій": Скрипка на милицях, українці - в танцях (Фоторепортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі