середа, 05 грудня 2007 09:54

Уся Європа критикує Саркозі за поздоровлення Путіна

Уся Європа критикує Саркозі за поздоровлення Путіна
Президент Франції Ніколя Саркозі опинився в європейській ізоляції після того, як привітав російського колегу Володимира Путіна з перемогою на виборах - єдиний із європейських лідерів. Як пише в середу Financial Times, з ним не погоджується навіть французький МЗС.

Саркозі зателефонував Путіну з поздоровленнями в понеділок увечері. Про це повідомив його прес-секретар, на розповівши детально про зміст бесіди.

Голова зовнішньополітичного відомства Бернар Кушнер виступив із критикою російської передвиборної кампанії. У своїй офіційній заяві МЗС Франції настійно рекомендував російським властям ретельно вивчити всі скарги про порушення на виборчих дільницях.

Уряд Німеччини заявив, що вибори в Росії не були "вільними, справедливими і демократичними". Великобританія призвала провести розслідування порушень, про які заявила опозиція.

Розгляд скарг, які надійшли, - на користь самій Росії, упевнений прем"єр-міністр Італії Романо Проді. Тільки так Москва зможе розвіяти сумніви міжнародного співтовариства з приводу чесності виборів, відзначає Deutsce Welle.

Реакція США на російські вибори також була стриманою. Прес-секретар Білого Дому Дана Періно сказала, що президент Джордж Буш не стане вітати Путіна з перемогою, оскільки він, за її даними, "формально не був кандидатом". Сам Буш заявив на прес-конференції, що висловив Володимиру Путіну заклопотаність у зв"язку з російськими виборами. Потім ці слова спростував прес-секретар російського президента Олексій Громов, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Уся Європа критикує Саркозі за поздоровлення Путіна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі