четвер, 11 жовтня 2007 12:32

Уся допомога Африці пішла на війни

З кінця "холодної війни" на конфлікти в Африці було витрачено 300 мільярдів доларів, що еквівалентно обсягам допомоги континенту за той же період, пише британська газета The Guardian з посиланням на дослідження "Зниклі мільярди Африки", підготовлене міжнародною організацією Oxfam. Із 1990 по 2005 рік, мовиться в документі, у військових конфліктах брали участь 23 африканських країни, що обходилося економіці континенту щорічно у 18 мільярдів доларів, відзначає ВВС News. Бурунді втратило в конфліктах 5,7 мільярда доларів, ПАР - 22 мільярди, республіка Конго - 18, а Руанда - 8,4 мільярда доларів.

У країнах, яких торкнулися військові конфлікти, за даними дослідників, на 50 відсотків зріс показник дитячої смертності, на 15 відсотків збільшилося число людей, які недоїдають, а тривалість життя скоротилася на п"ять років. При цьому на кожного вбитого в бою довелося 14 смертей від причин, побічно пов"язаних із конфліктом.

Масові пересування людей під час війни спричинили захворювання, погане харчування, складнощі з пошуком чистої води і збільшення числа випадків захворювань, що передаються статевим шляхом.

Тим часом розвинені країни виділяють значні кошти на допомогу Африці. Так, тільки на боротьбу зі СНІДом "велика вісімка" має намір виділити 60 мільярдів доларів.

Oxfam займається вивченням питань бідності в усьому світі. Організація розробляє програми розвитку для бідних країн, а також допомоги їм у сферах освіти, прав людини та інших. Щорічний бюджет організації складає близько 500 мільйонів доларів. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уся допомога Африці пішла на війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі