четвер, 20 вересня 2007 11:57

Установили причину смерті трьох зниклих туристів у Китаї

Усі троє російських спортсменів, тіла яких були виявлені в ході пошуків на річці Юрункаш у Синьцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР, потонули. Такий висновок дала бригада китайських патологоанатомів після проведеної експертизи. Про це повідомив у четвер один із учасників пошукової операції. Доля ще трьох росіян, як і раніше, невідома. Із ранку російські та китайські рятувальники попрямували на аеродром в Хотані, але поки вони не змогли вилетіти в передбачувану зону пошуків через погані погодні умови.

"Екіпаж вертольота рятувальників перебуває в п"ятихвилинній готовності, чекаючи дозволу на виліт", - сказало джерело на хотаньському аеродромі.

Напередодні спільна китайсько-російська група пошукачів була змушена повернутися на аеродром оперативної бази в Хотані після того, як їм не вдалося висадитися в районі виявлення двомісного катамарана для продовження наземної пошукової операції.

Нагадаємо, шестеро туристів із Росії здійснювали спортивний сплав річкою Юрункаш, але 2 вересня в обумовлене місце зустрічі з китайським перекладачем вони не прибули.

6 вересня Федерація гребного слалому Росії звернулася до посольства РФ в КНР з проханням сприяти у встановленні місцезнаходження туристів. З 11 вересня в зоні пошуку працюють російські рятувальники.

У середу, 12 вересня, у верхній течії річки Юрункаш з повітря були виявлені ряд предметів, що належали шістьом російським туристам, зокрема обидва катамарани. В суботу в цьому районі почалася наземна пошуково-рятувальна операція.

Тіла двох російських спортсменів - Сергія і Івана Черник були виявлені рятувальниками 15 вересня поряд з чотиримісним катамараном. Вони були в спальних мішках.

16 вересня, в неділю,тіло третього загиблого було виявлено пошуково-рятувальними групами на березі ріки Юрункаш і доставлено на вертольоті для впізнання в місто Хотан.

Імена російських туристів: Володимир Сметанніков, 1982 року народження, Сергій Черник, 1960 року народження, Іван Черник, 1982 року народження, Андрій Паутов, 1979 року народження, Дмитро Тищенко, 1973 року народження, Олександр Зверєв, 1972 року народження.

Зараз ви читаєте новину «Установили причину смерті трьох зниклих туристів у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі