вівторок, 29 липня 2008 12:52

Усі небайдужі можуть допомогти потерпілим від повені

Держказначейство відкрило Міністерству праці і соціальної політики недержавний рахунок для зарахування благодійних внесків для потерпілих від стихії областей.

Про це на прес-конференції заявив перший заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко.

Розенко зазначив, що зібрані кошти будуть перераховуватися обласним держадміністраціям відповідно до розподілів, визначених робочою комісією, яку очолює перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

Робоча комісія також буде здійснювати контроль за цільовим використанням зібраних коштів і буде інформувати громадськість про їхнє цільове використання.

Розенко закликав усіх, кому не байдужна доля людей, що постраждали від стихії на заході України, здійснювати благодійні внески на відкритий рахунок.

Благодійні внески і спонсорську допомогу можна перераховувати на

рахунок N 37117125000023,
одержувач – Міністерство праці і соціальної політики,
ЄДРПОУ 00013669,
банк Державне казначейство України, м. Київ,
МФО 820172.

Призначення платежу – "перерахування благодійних внесків для ліквідації наслідків стихійного лиха в західних областях України".

Матеріальну допомогу жителям західних регіонів у розмірі 500 тисяч гривень уже виділили Донецькі облдержадміністрація й облрада. Також колективи цих установ вирішили перерахувати свій одноденний заробіток у фонд допомоги.

Одноденний заробіток на користь потерпілих вирішили перерахувати також Генпрокуратура і Державний комітет фінансового моніторингу.

Крім того, влада Запоріжжя має намір внести зміни в бюджет, затверджений на сесії 23 липня, і виділити потерпілим від повені Івано-Франківській, Закарпатській і Чернівецькій областям по 100 тисяч гривень.

Про намір допомогти конкретним людям, що постраждали від стихії, заявили в НУ-НС. Гроші виділені на закупівлю мотопомп, продуктів харчування і для оздоровлення дітей з родин, що залишилися без домівок.

Українська правда за матеріалами прес-служб, "Інтерфакс-Україна" та Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Усі небайдужі можуть допомогти потерпілим від повені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі