пʼятниця, 31 серпня 2007 20:32

Ющенко закликає Януковича закупити учням автобуси

Президент Віктор Ющенко звернувся з листом до прем"єр-міністра Віктора Януковича з нагадуванням про необхідність виділити до 1 жовтня кошти на виконання програми "Шкільний автобус".

Про це повідомила прес-служба Президента.

У листі до Януковича Ющенко зазначає, що в держбюджеті-2007 на виконання цієї програми було передбачено 70 мільйонів гривень - однак гроші дотепер не виділені.

Водночас більш ніж за 3 кілометри від шкіл проживають 12% сільських учнів.

"Організація регулярного безкоштовного перевезення учнів до місць навчання й додому - складова частина забезпечення реалізації прав громадян на одержання загальної середньої освіти", - заявив Президент у листі.

Ющенко також зазначає, що відповідно до указу N1013/2005 Кабінет Міністрів у ході щорічної роботи над проектами держбюджету повинен передбачати витрати на реалізацію в повному обсязі державних цільових програм у сфері освіти, зокрема програми "Шкільний автобус".

У січні 2003 року Кабмін затвердив програму "Шкільний автобус", розраховану на 2003-2010 роки.

Програма передбачає до 2010 року закупівлю для цих цілей 3 650 автобусів на загальну суму 508,24 млн. гривень.

Передбачається, що 255 млн. гривень цієї суми буде профінансована за рахунок місцевих бюджетів, а 253,24 млн. гривень - за рахунок залучення позабюджетних коштів, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликає Януковича закупити учням автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі