субота, 04 серпня 2007 13:08

Ющенко вважає неприпустимим шантаж Януковича з боку соціалістів

Президент України Віктор Ющенко розцінює останні заяви голови Верховної ради 5-го скликання Олександра Мороза про проведення позачергової сесії парламенту як повністю безпідставні зі всіх можливих позицій: правових, політичних моральних.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє в суботу прес-служба глави держави.

"Президент бачить в таких висловах виключно особистий мотив пана Мороза - він прагне за всяку ціну, у тому числі і всупереч Конституції, добитися підтвердження своєї влади, якої у нього немає з моменту втрати Верховною Радою повноважності", - відзначив він.

За словами Балоги, президент звернув увагу на спробу Морозу використовувати у власній політичній грі партії, які створили більшість у Верховній Раді 5-го скликання.

"Погрози соціалістів про вихід з коаліції не мають сенсу і спричиняють за собою ніяких правових наслідків, у тому числі і для Кабінету міністрів. Ці заяви можна розглядати як неприкритий шантаж уряду, що категорично неприпустимо, безглуздо і обурливо. Нинішня Верховна Рада неповноважна, тому народні депутати не можуть виконувати законотворчих функцій. Можливе рішення Соцпартії про припинення участі в коаліції буде не більш, ніж політичним демаршем", - заявив Балога.

За його словами, президент відзначив, що Кабінет міністрів, що діє на сьогодні, складе свої повноваження перед Верховною Радою 6-го скликання, вибраною на позачергових виборах 30 вересня. "Уряд під керівництвом прем"єр-міністра Віктора Януковича дійсно незабаром припинить свою діяльність. Проте це відбудеться згідно конституційній процедурі, а не під тиском або по капризу будь-якого, зокрема, лідера соціалістів", - цитує Балога президента.

Він відзначив, що президент закликає всі політичні сили до відповідальності і чіткого дотримання законів в період проведення виборчої кампанії. "Президент підкреслює, що суспільство і країна ніколи не можуть бути заручниками приватних інтересів. Зараз всім необхідно дивитися в майбутнє, а не судорожно чіплятися за минуле. Очевидно, що більшість відповідальних політичних сил це розуміють і тому готуються до виборів. Україна потребує змін, які готуватиме вже нова влада", - сказав Балога.

Як повідомлялося, на поточному тижні лідер Соцпартії Мороз заявив, що Партія регіонів порушує свої обіцянки взяти участь в позачерговій сесії парламенту, яку він мав намір скликати 7-10 серпня, і не виключив, що фракція СПУ вийде з коаліції, а міністри-соціалісти - з уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає неприпустимим шантаж Януковича з боку соціалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі