понеділок, 10 березня 2008 13:52

Ющенко визначив лауреатів премії Шевченка

Президент Віктор Ющенко визначив 18 лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка.

Цю премію, розміром 130 тисяч гривень кожна, Президент присудив за поданням Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Премію одержали: письменниця Голота Любов Василівна за роман "Епізодична пам"ять", режисер-постановник Дзекун Олександр Іванович, громадянин Російської Федерації, актор Петрів Володимир Юліанович за виставу "Берестечко" Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру, композитор Ляшенко Геннадій Іванович за кантати "Містерія тиші" і "Вітражі й пейзажі" для хору а сареllа на вірші Тараса Шевченка й Богдана-Ігоря Антонича.

Також премію одержали: режисер-постановник Малахов Віталій Юхимович, актори Бенюк Богдан Михайлович і Сумська Наталія В"ячеславівна за виставу "Про мишей та людей" театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв"; поет Перебийніс Петро Мусійович за збірку поезії "Пшеничний годинник"; письменниці Селянській Вірі Остапівні (Вірі Вовк), громадянці Федеральної Республіки Бразилія за книги "Сьома печать", "Ромен-Зілля" і переклади творів української літератури португальською мовою; майстрові народної творчості Сідаку Василю Васильовичу за серію дерев"яної скульптури.

Лауреатами також стали: кінорежисер Ткачук Михайло Петрович за документальний серіал "Загадка Норильського повстання" (про опір українських політв"язнів у таборах ГУЛАГу); художник Франчук Валерій Олександрович за цикл творів "Розгойдані дзвони пам"яті", присвячений жертвам Голодоморів в Україні, а також Якимцю Володимиру Ярославовичу, Нудику Ярославу Володимировичу, Богачу Богданові Михайловичу, Капралю Андрію Мироновичу, Шавалі Андрію Михайловичу, Турянину Роману Федоровичу - виконавцям вокальної формації "Піккардійська терція" за концертні програми 2003 - 2006 років.

У березні 2007 року Ющенко визначив 9 лауреатів премії Шевченка.


Тоді премія становила 130 тис. Гривень, повідомляють Українські Новини.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко визначив лауреатів премії Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі