неділя, 22 липня 2007 18:46

Ющенко та глава МЗС Німеччини обговорили питання інтеграції України в ЄС

Президент України Віктор Ющенко в неділю в Німеччині обговорив з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером питання інтеграції України в Євросоюз.

Діалог відбувся на території колишнього концтабору "Флоссенбюрг", повідомляє прес-служба глави держави в неділю.

Президент України позитивно оцінив проведення трьох раундів переговорів за поглибленою угодою Україна - ЄС. Ющенко висловив вдячність федеральному канцлерові Німеччини Ангелі Меркель за активну підтримку України в цьому процесі і висловив надію, що під час наступного саміту Україна - ЄС восени цього року в Києві будуть досягнуті і закріплені відповідні домовленості.

У свою чергу Штайнмайер підкреслив, що Німеччина буде і надалі докладати всіх зусилль, щоб робота над поглибленою угодою з Україною просувалася успішно. Він запевнив Ющенка в тому, що як керівник зовнішньополітичного відомства прагне витримувати терміни чергових українсько-німецьких політичних консультацій на вищому рівні.

На прохання німецького міністра Ющенко проінформував про розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Під час бесіди також обговорювалися питання заморожених конфліктів.

Штайнмайер також висловив вдячність українському президентові за його участь у відкритті музею Меморіального комплексу "Флоссенбюрг", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та глава МЗС Німеччини обговорили питання інтеграції України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі