понеділок, 13 серпня 2007 13:55

Ющенко просить ЦВК добровільно зареєструвати список БЮТ

Президент України Віктор Ющенко звертається до Центральної виборчої комісії з проханням добровільно повернутись до розгляду питання про реєстрацію списку Блоку Юлії Тимошенко, не чекаючи рішення суду.

Про це сказала представник Президента у ЦВК Марина Ставнійчук сьогодні на брифінгу.

Ставнійчук повідомила, що на адресу Президента надійшов лист від лідера БЮТ Юлії Тимошенко з проханням до нього, як гаранта конституційних прав і свобод громадян, втрутитись у ситуацію.

Ставнійчук підкреслила, що на сьогодні цілком очевидним є те, що з 11 серпня у діях ЦВК є ознаки бездіяльності щодо реєстрації списку БЮТ, оскільки комісія, відповідно до закону, мала зареєструвати список впродовж трьох днів з дня подачі документів.

При цьому вона повторила свою позицію, що ЦВК мала всі підстави зареєструвати список БЮТ, оскільки документи відповідають необхідним вимогам.

Як повідомлялося, ЦВК на своєму засіданні 10 серпня не прийняла рішення про реєстрацію кандидатів у народні депутати від блоку. Зокрема, члени ЦВК від коаліції заявляють, що проблема полягає в тому, що не зазначено адреси місця проживання жодного кандидата з виборчого списку БЮТ

Як заявила 11 серпня лідер блоку Юлія Тимошенко, блок має намір звернутися до суду з приводу бездіяльності Центрвиборчкому. Крім того, керівництво блоку проситиме відреагувати на дії ЦВК Президента України і євроспільноту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить ЦВК добровільно зареєструвати список БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі