середа, 03 грудня 2008 15:19

Ющенко призупинить рішення Кабміну щодо обмеження націнок на ліки

Президент Віктор Ющенко має намір призупинити рішення Кабінету Міністрів щодо обмеження націнок на ліки.

Про це він сказав журналістам після зустрічі із представниками фармацевтичної галузі.

"Я готовий піти на зустріч і скасувати 3 постанови уряду, які стосуються адміністративного регулювання на цьому ринку", - сказав він.

Водночас він висловився за підписання меморандуму представниками виробників ліків, аптеками, яким буде надано гарантії населенню за вартістю ліків.

Він також заявив про свій намір доручити Кабміну, Антимонопольному комітету, Податковій і Генеральній прокуратурі організувати контроль, щоб після скасування обмеження націнок на ліки не було спекуляцій на ринку.

Як повідомлялося, 2 грудня близько 1 тис. представників фармацевтичної галузі пікетували адміністрацію Президента з вимогою скасувати обмеження націнок на ліки й медичні вироби.

19 листопада Кабінет Міністрів обмежив сумарний розмір націнок на ліки й медичні вироби 50%.

Об"єднання організацій роботодавців медичної й мікробіологічної промисловості прогнозує масові скорочення працівників у разі збереження рішення Кабінету Міністрів про введення граничних торговельних надбавок на ліки, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призупинить рішення Кабміну щодо обмеження націнок на ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі