середа, 07 травня 2008 09:06

Ющенко привіз у Москву ангелів, Христа і Богоматір (ФОТО)
6

У вівторок, 6 травня, в Москві у музеї особистих колекцій Державного музею образотворчих мистецтв ім. А. Пушкіна відкрилася виставка "На вівтарі часу": скульптура і народна ікона ХІХ століття з особистої колекції президента України Віктора Ющенка.

Про це повідомила прес-секретар нашого лідера Ірина Ваннікова. За її словами, на виставці представлені створені народними майстрами храмові скульптури і домашні ікони ХІХ століттяііз Слобожанщини, Східного Поділля, Гуцульщини, Буковини, Полісся. Виставка включає 63 експонати.

Як розповіли в прес-службі музею, серед представлених експонатів є старовинні ікони, більшість з яких написані масляними фарбами в основному на липових дошках, рідше - на ялинкових і грушевих дощечках, а також на домотканому полотні. Є і гуцулські картини, виконані на склі.

Крім того, на виставці представлені старовинні дерев"яні скульптури, вони завжди вирізувалися з одного шматка дерева (на деяких навіть збереглася позолота), а також предмети, що існували в сільських хатинах, створені невідомими "богомазами" - майстрами, що не мали професійної освіти.

Вхід на виставку платний, для громадян РФ і країн СНД - 100 рублів (20 грн.), для іноземців - 300 рублів (60 грн.). Виставка продовжиться до 31 травня, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко привіз у Москву ангелів, Христа і Богоматір (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі