неділя, 22 липня 2007 16:02

Ющенко повіз дружину, дітей і брата до "пекла"

Президент України Віктор Ющенко сьогодні в Німеччині взяв участь у відкритті музею Меморіального комплексу "Флоссенбюрг", де в ув"язненні перебував батько глави держави Андрій Ющенко.

Як повідомляє прес-служба Президента України, у виступі глава підкреслив, що схиляє голову перед кожним загиблим у цьому таборі і перед тими, хто залишився живим. "На цій землі покояться 30 тисяч людей. Кожна людина, переступаючи через поріг табору, віддає шану загиблим тут людям", – вшанував пам"ять жертв Ющенко. При цьому Президент України зауважив, що хотів би схилити голову перед "усіма, хто пройшов це пекло".

Глава держави нагадав, що з цим табором в"язнів в нього пов"язані особливі почуття. З грудня 1944 року по 23 квітня 1945 року тут знаходився його батько – Андрій Ющенко. Президент підкреслив: жахливі сторінки історії об"єднують людей, тож сьогодні необхідно винести із минулих подій правильні уроки.

Глава держави також подякував місцевій владі та громаді німецької землі за створення Меморіалу "Флоссенбюрг".

На відкритті музею також були присутні Катерина Ющенко, Петро Ющенко та діти Президента, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко повіз дружину, дітей і брата до "пекла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі