четвер, 31 травня 2007 14:41

Ющенко поставив Раді ультиматум

Ющенко поставив Раді ультиматум
У випадку, якщо у четвер Верховна Рада не реалізує політичні домовленості, то дострокові вибори відбудуться через 60 днів, заявляє президент України Віктор Ющенко.

Про це Ющенко сказав в ході спільної прес-конференції з президентом Хорватії Степаном Месичем в четвер в Загребі.

Ющенко висловив надію, що парламент все-таки сьогодні прийме законопроекти, необхідні для проведення дострокових парламентських виборів, про що була досягнута домовленість на минулому тижні.

"Якщо ні, то БЮТ і "Наша Україна" на з"їздах формалізують вихід депутатів з парламенту, і тоді через 60 днів наступить дата виборів - це норма Конституції", - сказав він.

Згідно з домовленостями керівників держави, позачергові вибори мають відбутися 30 вересня. Перед цим ВР має ухвалити законопроекти, необхідні для забезпечення проведення цих виборів.

Президент України 29 травня призупинив дію свого Указу про розпуск ВР V скликання на два дні для прийняття законопроектів.

Між тим Верховна Рада не встигла ухвалили законопроекти, необхідні для проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Сьогодні, 31 травня, Ющенко своїм указом продовжив ще на один день легітимність Верховної Ради V скликання.


За матеріалами УНІАН, Інтерфакс




Зараз ви читаєте новину «Ющенко поставив Раді ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі