субота, 05 травня 2007 10:53

Ющенко поставить українських козаків охороняти кордон

Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розробити і затвердити державну програму розвитку українського козацтва на 2008-2010 роки.

Це визначено указом президента від 4 травня, повідомляє прес-служба глави держави.

У документі наголошується на необхідності залучити козацькі громадські організації до забезпечення охорони громадського порядку і державного кордону, здійсненні заходів, зокрема передбачених комплексною програмою профілактики правопорушень на 2007-2009 роки.

У документі наголошується доцільність залучення козачих організацій до ліквідації надзвичайних ситуацій, здійснення спільно з підрозділами патрульно-постової служби органів внутрішніх справ і дільничними інспекторами міліції заходів щодо патрулювання на вулицях, в інших суспільних місцях, зокрема під час проведення масових заходів, державних, релігійних свят.

Крім того, козацькі організації залучатимуть до науково-пошукової, краєзнавчої роботи, створення реєстру об"єктів історико-культурної спадщини, фізкультурно-спортивної і культурно-просвітницької роботи серед молоді.

Міністерству закордонних справ України документом доручено надавати підтримку козацьким громадським організаціям по здійсненню заходів щодо виявлення місць поховань українських гетьманів і козацьких полководців в інших державах і можливого їх перезахоронення в Україні, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко поставить українських козаків охороняти кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі