вівторок, 04 вересня 2007 08:28

Ющенко попередив Януковича і Мороза, і не терпітиме їхніх "авантюр"

Президент Віктор Ющенко заявляє, що скликання чергової сесії Верховної Ради є спробою коаліції зірвати позачергові вибори. Про це він сказав у своєму зверненні до українського народу у понеділок ввечері.

Ющенко назвав чергову сесію парламенту "спробою парламентської коаліції загострити ситуацію в нашій країні" та "авантюрою відомих хитромудрих товаришів".

"Однак є низка причин, які не дозволяють мені мовчки спостерігати за цим театром.

За провокаціями стоїть глухе бажання зірвати вибори. Воно викликане страхом втратити владу і своє персональне місце у цій владі", - сказав він.

Він вкотре наголосив, що Верховна Рада п"ятого скликання є неповноважною і будь-які її рішення є нелегітимними, "вони не мають жодної практичної сили і жодного політичного ефекту".

Водночас президент зазначив, що в умовах, коли парламент неповноважний, народні депутати мають право на зібрання.

"Але їм мало зустрітися один з одним після відпустки. Вони знову хочуть поспекулювати на тему законодавства. Це – така технологія. Вони думають: давайте використаємо думки інших, щоб показати своє вболівання за долю виборців. Де цікаво, панове, ви були раніше? Це – така гра. Давайте "поштампуємо" рішення, щоб люди побачили, як ми працюємо", - обурився Ющенко.

"Я кажу спокійно і твердо: панове депутати, заспокойтеся, не зловживайте терпінням людей, не перетворюйте Верховну Раду на посміховище", - звернувся він до депутатів.

Він також звернувся до прем"єр-міністра, лідера парламентської коаліції Віктора Януковича:

"Намір провести 4 вересня засідання парламенту закінчиться нічим".

Водночас Ющенко висловив переконання, що після виборів 30 вересня буде скасовано необмежену депутатську недоторканність, ухвалено Державний бюджет 2008 року, будуть ухвалені "реальні соціальні зміни, які дозволять підвищити ваші зарплати, пенсії, допомогу і стипендії".

"Я хочу, щоб політики, нарешті, почали працювати. Це, в моєму розумінні і відчутті, вимога кожного з вас. Я сказав все. Вибори – 30 вересня. Відхиляю метушню авантюристів. Спокійно і впевнено народ зробить свій вибір. Ми стали іншими", - заявив президент.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко попередив Януковича і Мороза, і не терпітиме їхніх "авантюр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі