субота, 27 жовтня 2007 11:34

Ющенко: половина українського бюджету йде на російську мову

Президент України Віктор Ющенко закликає не спекулювати на мовному питанні.

Сьогодні у Києві в інтерв"ю журналістам Ющенко наголосив, що жити в Україні і не розуміти української мови має бути соромно. На його переконання, у найближчі роки соромно буде не знати декількох мов.

Водночас, Президент заявив, що Україна ніколи не утискала інших мов, і перш за все - російської.

"Половина українського бюджету йде на російську мову, якщо ми говоримо про мовну політику. Скажіть будь ласка, яка ще країна за рахунок своїх податків так ще фінансує мовну політику, у даному випадку не хочеться говорити слова "національної меншини", але тих людей, які шанують цю (російську) мову", - зауважив він.

За словами Президента, це абсолютно відкрита політика, яка гарантує кожній людині, яка проживає в Україні, що вона може вільно спілкуватись тією мовою, яку обирає.

Ющенко наголосив, що мовного питання не існує на рівні простої людини. "Важко знайти модель мовної політики, яка була б більш толерантною, ніж існує в Україні відносно будь-якої національної меншини", - підкреслив Президент.

"Україна шануватиме будь-яку мову національних меншин. Все решта є мовними спекуляціями. Хоч я як Президент готовий і до них прислухатися і робити відповідні корекції", - наголосив Ющенко. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: половина українського бюджету йде на російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі