пʼятниця, 04 грудня 2009 08:21

Ющенко підписав зміни закону про допомогу при народженні дитини

Ющенко підписав зміни закону про допомогу при народженні дитини
Президент Віктор Ющенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім"ям з дітьми" щодо виплати допомоги при народженні дитини.

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента.

Верховна Рада ухвалила цей закон 17 листопада.

Згідно з законом, виплата допомоги при народженні дитини припиняється в разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав; відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав; тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини; у разі виникнення інших обставин.

Допомога при народженні дитини нараховується в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановлених на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму - на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у дев"ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців, на другу дитину – 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину – 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Закон набирає чинності з 1 січня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав зміни закону про допомогу при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі