субота, 01 вересня 2007 15:47

Ющенко озвучив головне завдання для України

У Секретаріаті Президента напрацьовується програма поліпшення міжнародного іміджу України.

Про це повідомив глава держави Віктор Ющенко сьогодні під час телемосту на Першому Національному каналі "Освічена молодь – інвестиція для України".

За словами Президента, робота щодо поліпшення міжнародного іміджу України ведеться з трьома міжнародними агентствами. "Переконаний, що це робота, яка повинна проводитись на різних планетарних територіях – починаючи від Американського континенту, Азійського континенту і закінчуючи Європою", - наголосив він.

Ющенко зауважив, що наша країна багато років "знаходилась під ігом", і тому сьогодні дуже важливо відновлювати роль і значення країни на міжнародній арені. "Я цілеспрямовано працюю над тим, щоб Україна була активно представлена в усіх регіональних проектах починаючи від ОЧЕС, закінчуючи ГУАМ, Радою Європи...", - наголосив він і підкреслив, що Україна повинна вести сучасну міжнародну політику.

Водночас Президент вкотре наголосив, що головною метою України є інтеграція до Європейського Союзу.

Відповідаючи на ряд запитань студентів стосовно покращення життя в Україні, Президент повторив свою думку про необхідність внесення суттєвих змін до Конституції України. За його словами, конфлікти, закладені в Основному Законі, впливають на всі сфери життя, у тому числі і на економіку.

"Тема удосконалення правової системи, у тому числі й Конституції, є темою номер один", - наголосив він.

Важливу роль Ющенко надає і необхідності реформування правоохоронних органів. "Коли ми говоримо про лад у суспільстві, ми повинні говорити про лад у правоохоронній сфері", - наголосив Президент.

Також велику увагу він приділив антикорупційним заходам, які планується здійснити найближчим часом в Україні, а також необхідності ухвалення нового Податкового кодексу.

Цікавились студенти і позицією Президента щодо підтримки української книги. Ющенко висловився за те, аби у держбюджеті 2008 року утричі було збільшено фінансування програм по підтримці національної книги, а також підтримці книговидавців. Наголосив він і на необхідності запровадження податкових пільг у цій сфері.

Кримські студенти запитували, чи можна перетворити Крим у курорт з високим рівнем обслуговування. Ющенко вважає, що головною проблемою у цьому регіоні є криміналізація земельних відносин, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко озвучив головне завдання для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі