понеділок, 15 жовтня 2007 16:13

Ющенко оголосив 16 жовтня Днем національної жалоби

Президент України Віктор Ющенко своїм указом оголосив 16 жовтня 2007 року Днем національної жалоби у зв"язку з трагедією в Дніпропетровську.

Про це йдеться в зверненні глави держави.

При цьому Президент вимагає від Генеральної прокуратури і особисто генерального прокурора забезпечити всебічне розслідування кримінальних справ, порушених у зв"язку з вибухом газу в будинку, і негайно виявити причини аварії та встановити відповідальних за неї.

Ющенко також наголосив, що для відшкодування матеріальних збитків держави і громадян на рахунок відкритого акціонерного товариства "Дніпрогаз" накладено арешт. При цьому він зазначив, що ряд вищих посадових осіб цього підприємства – головного інженера і його першого заступника - затримано за підозрою у службовому недбальстві. "Я жорстко вимагаю оперативного з"ясування усіх обставин трагедії", - наголосив Президент.

Ющенко також зазначив, що центральна і місцева влада зобов"язана надати усю необхідну медичну і психологічну допомогу, забезпечити мешканців теплом, одягом, гарячим харчуванням і питною водою. "Наказую усім відповідальним керівникам зробити все, щоб люди були повністю захищені державою. Ці питання, хід рятувальних робіт тримаю під постійним наглядом і контролем", - підкреслюється у зверненні.

Ющенко закликав усіх українців відгукнутися на трагедію у Дніпропетровську. "Я закликаю всіх громадян України виявити співпереживання до лиха, що зазнав Дніпропетровськ, і у власний спосіб підтримати постраждалих, особливо дітей. Ця трагедія не може залишити байдужим нікого", - наголошується в зверненні. Глава держави також висловив співчуття усім родинам загиблих. "Держава зробить все, щоб допомогти і захистити вас у цій біді", - наголосив Президент.

Глава держави також нагадав, що з моменту отримання інформації про аварію він дав негайні доручення уряду, місцевій владі та рятувальним службам вжити дій для порятунку людей і подолання наслідків вибуху. З цією метою також була створена надзвичайна державна комісія. Ющенко також зазначив, що з державного бюджету виділено кошти – 94 мільйони гривень для компенсації житла постраждалим, а також 5 мільйонів гривень для подолання наслідків аварії. Ющенко наголосив, що на даний момент триває ліквідація завалів. При цьому глава держави запевнив, що згодом відбудеться переселення людей із зруйнованих і пошкоджених квартир.

Вибух побутового газу в 10-поверховому будинку N 127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську стався 13 жовтня о 10.20. Загинули 15 осіб, з них двоє дітей. Попередня причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі. Зараз від газопостачання відключено 5200 будинків, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко оголосив 16 жовтня Днем національної жалоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі