субота, 01 вересня 2007 10:04

Ющенко нагородив кращих вчителів 2007-го року

Напередодні Дня знань Президент України Віктор Ющенко вручив державні нагороди учителям – переможцям Всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2007".

Ющенко присвоїв цим вчителям почесне звання "Заслужений вчитель України".

Освіта в Україні має стати пріоритетом держави, наголосив він під час зустрічі з освітянами. Це стосується стратегії розвитку освіти, її фінансування і, безумовно, належної підтримки вчителя.

"Учителі – це ті люди, які творять майбутнє цілих поколінь нашої нації", – підкреслив Президент. У цьому контексті він наголосив, що актуальне питання сьогодні – утвердження високого статусу українського вчителя, забезпечення гідного рівня його заробітної плати. "Держава повинна взяти на себе зобов"язання і у 2008 році сформувати ефективну модель реформування, яка змінить і соціальний статус, і матеріально-технічну підтримку закладів освіти", – сказав він.

Президент переконаний, що українська освіта потребує комплексної реформи. Зокрема, він наголосив, що підтримує й надалі послідовно дбатиме про подальше впровадження нової системи оцінювання знань учнів і студентів. Йдеться, насамперед, про систему незалежного зовнішнього тестування. У 2007 році, зауважив глава держави, в ньому взяв участь кожен четвертий випускник школи. "Конкурс гаманців ми повинні замінити на конкурс знань", – наголосив Президент.

Ющенко також наполягає на здійсненні невідкладних і системних кроків, які дозволять завершити комп"ютеризацію всіх українських шкіл, переоснастити їхні технічні можливості, а в багатьох випадках – заново створити умови для комфортного навчання, особливо в сільських районах.

Президент привітав вчителів із Днем знань та подякував їм за їхню працю.

У цьому році право називатися кращими у професійній діяльності вибороли: Наталія Кінащук – вчителька математики Чернівецької гімназії N 2 Чернівецької міської ради, Олександра Кожуленко – вчителька української мови та літератури Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів N 18 Чернівецької міської ради, Олександр Пархоменко – вчитель трудового нававчук – вчитель образотворчого мистецтва Нижньострутинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рожнятинського району Івано-Франківської області та Тетяна Філіпенко – вчителька правознавства навчально-виховного комплексу м. Курахове Донецької області.

У зустрічі взяли участь міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко, президент Академії педагогічних наук України Василь Кремінь, передає прес-служба президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко нагородив кращих вчителів 2007-го року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі