четвер, 21 червня 2007 20:56

Усамі бін Ладену присвоїли звання "Меч Аллаха"

Рада пакистанських релігійних авторитетів (улемів) в урочистій обстановці присудила Усаме бін Ладену звання "Меч Аллаха" (Сейфулла).

Це було зроблено у відповідь на зведення в лицарі британського письменника індійського походження Салмана Рушді, який розсердив багато мусульман своєю книгою "Сатанинські вірші", повною двозначних натяків відносно ісламу взагалі і пророка Мухаммеда зокрема.

У прийнятый радою улемів заяві наголошується, що присуджене бін Ладену звання є "вищим для воїна-мусульманина". Сам лауреат на церемонії нагородження із зрозумілих причин бути присутнім не зміг.

Згадана рада - найбільше неурядове об"єднання мусульманських богословів Пакистану. Його дійсними членами є близько двох тисяч улемів.

Присвоєння рицарського титулу Рушді викликало вельми болісну реакцію в деяких мусульманських країнах. Британських послів в Пакистані і Ірані викликали в місцеві МЗСи для дачі пояснень із цього приводу.

Нагадаємо, що в даний час різні екстремістські організації обіцяють нагороду за голову Рушді. Сума зазвичай коливається між 150 і 165 тисячами доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Усамі бін Ладену присвоїли звання "Меч Аллаха"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі