вівторок, 20 листопада 2018 12:34

Уряд виділив гроші на доставку пенсій Укрпоштою

Уряд виділив гроші на доставку пенсій Укрпоштою
Кабмін виділив 500 млн.грн. на зарплати листоношам Укрпошти. Фото: ТСН

Уперше за десятиліття Кабмін у держбюджеті 2019-го передбачив кошти на зарплати листонош Укрпошти, які доставляють пенсії в Україні.

У проект держбюджету на 2019 рік на ці потреби заклали 500 млн грн. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ці гроші будуть спрямовані виключно для фінансування заробітної плати поштарів "останньої милі". У такий спосіб ми зможемо забезпечити безперебійну доставку пенсій і гарантуватимемо збереження робочих місць і зарплат тим співробітникам Укрпошти, які забезпечують присутність держави в найменших населених пунктах України", - написав Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери завдають збитків: керівництво Укрпошти зробило шокуючу заяву

Раніше чиновник зазначав, що компанія не буде доставляти пенсії з початку 2019-го. За словами глави підприємства, з початку 2018-го Укрпошта зазнала мільярд гривень збитків від доставки пенсій населенню.

Розпочався перерахунок пенсій відповідно до закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб". Для перерахунку виплат обчислюється вислуга років і за необхідності страховий стаж людини, свідчить зареєстрований у Міністерстві юстиції документ.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділив гроші на доставку пенсій Укрпоштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі