вівторок, 18 березня 2008 15:17

Уряд Тибету у вигнанні розповів про розстріл демонстрантів

Уряд Тибету у вигнанні розповів про розстріл демонстрантів
Уряд Тибету у вигнанні, що знаходиться в індійському місті Дхармсала, стверджує, що в китайській провінції Ганьсу було убито 19 тибетців, що брали участь в акціях протесту. Як передає агентство France Presse, представник уряду Тубтен Сампел заявив, що поліція відкрила вогонь по демонстрантах в місті Мачу вранці 18 березня.

За словами Сампела, загальна кількість убитих досягла 99 чоловік, з яких 80 чоловік було раніше убито в Лхасі. Прем"єр-міністр уряду Тибету у вигнанні Самдонг Рінпоче раніше заявив, що в ході безладів в Тибеті загинула близько сотні чоловік, а парламент Тибету у вигнанні, що також засідає в Дхармсалі, вважає, що рахунок убитих йде на "сотні".

За даними китайської сторони, в ході безладів загинули 13 "безвинних цивільних" осіб, які були убиті учасниками протестів.

Власті КНР звинувачують в організації масових протестів в Тибеті і за його межами уряд у вигнанні і особисто Далай-ламу - духовного лідера буддистів Тибету. Як повідомляє Associated Press, міністр закордонних справ КНР Цинь Ган заявив, що у Пекіна є докази причетності Далай-лами до безладів і вони будуть пред"явлені в належний час. Цинь Ган відзначив, що Далай-лама мусить, принаймні, бути засуджений морально.

Духовний лідер Тибету заперечує свою причетність до бунтів. Він заявив, що він відійде від справ, якщо насильство в регіоні продовжуватиметься. Далай-лама підтвердив, що він виступає за збереження автономії Тибету у складі Китаю, а не за його незалежність, і закликав тибетців відмовитися від насильства і жити мирно разом з китайцями.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Тибету у вигнанні розповів про розстріл демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі