середа, 17 червня 2020 16:13

Уряд пояснив, як повертатиме кошти за пробне ЗНО

Уряд пояснив, як повертатиме кошти за пробне ЗНО
Учасникам пробного ЗНО уряд поверне кошти через Приватбанк фото: Depositphotos

Уряд схвалив порядок повернення коштів, сплачених учасниками скасованого пробного ЗНО, кошти будуть повертатися через Приватбанк.

Про це на засіданні уряду сказала т. в. о. міністра освіти та науки Любомира Мандзій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєктом постанови пропонується затвердити Порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Виплата коштів учасникам пробного ЗНО найближчим часом буде здійснюватися через відділення Приватбанку. Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від Приватбанку з інформацією про зарахування коштів тим, у кого є картка, або ж про те, що картка з коштами чекає їх у найближчому відділенні Приватбанку", - розповіла Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО 2020: які зміни можуть статися перед проведенням

Пробне ЗНО, яке мало бути 15 та 17 червня, пройшло онлайн. Президент Володимир Зеленський дав доручення уряду повернути кошти учасникам пробного ЗНО через неможливість його проведення у закладах освіти.

Уряд розглядав варіант виплати коштів через звернення до регіональних центрів оцінювання якості освіти. Але, процедура могла затягнутися на кілька місяців, тому це рішення переглянули.

Основна сесія ЗНО в Україні має бути проведена з 25 червня до 17 липня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд пояснив, як повертатиме кошти за пробне ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі