пʼятниця, 30 жовтня 2009 20:11

Уряд перерахував "резервні" 100 млн гривень на епідемію

Уряд перерахував "резервні" 100 млн гривень на епідемію

Після того, як уряд виділив 500 млн грн для закупівлі медикаментів, марлевих пов"язок та медичного обладнання, вже перерахувано 100 млн гривень.

Про це прем"єр Юлія Тимошенко повідомила в п"ятницю в Тернополі на нараді з керівництвом західних областей України.

"Це (виділені кошти) у два рази більше, ніж необхідний обсяг ліків. На ці 0,5 млрд. грн будуть куплені ліки, маски, медичне обладнання, в областях будуть створені спеціальні лабораторії, будуть створені спеціальні урядові групи, які будуть працювати в областях ", - сказала прем"єр.

Також Тимошенко зазначила, що найближчим часом Україна закупить 17 спеціальних лабораторій для виявлення вірусу грипу А/H1N1.

"Ми виділимо найбільший обсяг ресурсів, який передбачений, і приймемо всі організаційні заходи", - сказала вона.

"Ми обов"язково залучимо всі міністерства і відомства. Якщо треба - ми будемо звертатися за додатковою допомогою до армії і МНС. Але тільки в тому випадку, якщо буде така необхідність", - підкреслила прем"єр.

У свою чергу, прес-служба уряду повідомила, що Кабмін вже перерахував Міністерству охорони здоров"я 100 млн. грн для боротьби з епідемією з резервного фонду.

"Ці кошти призначені для придбання медикаментів, медичного обладнання, запобігання поширенню епідемії грипу", - йдеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров"я вже здійснює постачання необхідних ліків та обладнання в регіони, де зафіксовані спалахи хвороби, повідомляє прес-служба.

За матеріалом: Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Уряд перерахував "резервні" 100 млн гривень на епідемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі