середа, 14 березня 2007 09:09

Уряд Ірану образився на "300 спартанців"

Фільм "Триста спартанців" в Ірані викликав жорстку реакцію: мулли звинуватили Голлівуд в дискредитації персидського народу.

"Після культурної революції в Ірані Голлівуд і культурне керівництво США навмисно досліджують, як би болючіше вразити культуру Ірану", - заявив Джавад Шамкадрі, радник з культури президента Ірану. "Поза сумнівом, недавній фільм - частина цієї програми". Він також заявив, що стрічка ображає іранців і це - частина психологічної війни, оголошеної США Ірану.

Фільм Зака Снайдера "300 спартанців" знятий за твором Френка Міллера, який вельми вільно обійшовся з історією царя Леоніда і його героїчно полеглого загону, що залишився прикривати відхід основної грецької армії у вузькому гірському проході.

Стрічка, що оповідає про битву при Фермопілах, дійсно зобразила персів не в кращому вигляді. Хоча фільм в якомусь сенсі можна назвати історичним кіно, з іншого боку, це фентезі, зняте за мотивами комікса, і перси в нім - орки, а їхній цар Ксеркс нагадує Саурона, повідомляє Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Ірану образився на "300 спартанців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі