вівторок, 13 травня 2008 12:16

Уряд Чаду закрив кордон з Суданом

Влада африканської країни Чад вирішила закрити кордон з сусіднім Суданом. Рішення, запропоноване на засіданні уряду міністром комунікацій Махаматом Хіссене, підтримав президент Чаду Ідріс Дебі.

За словами Хіссене, також припинено телерадіомовлення на Чад з території Судану і заборонено продаж дисків з суданською музикою.

В неділю президент Судану Омар аль-Башир оголосив про розрив дипломатичних відносин з Чадом. Цей крок послідував після нападу бойовиків на суданську столицю Хартум. На думку суданської влади, бойовики користувалися підтримкою Чаду.

Напередодні повстанці угрупування "Рух за справедливість і рівноправ"я" (ДСР) вели запеклі бої в околицях Хартума з урядовими військами і з боями прорвалися на околиці столиці. Проте суданські військові змогли розгромити повстанців і знищити декілька їх лідерів.

Громадянська війна в суданській провінції Дарфур йде з 2003 року. Урядовим силам і їх прихильникам з арабізованих племен протистоять численні повстанські угрупування, що добиваються незалежності для бунтівної провінції.

За цей час, за даними ООН, загинули 200 тисяч осіб, більше 2,5 мільйонів стали біженцями. Всі раунди мирного врегулювання, організовані протягом минулих років за ініціативою ООН і Афросоюзу, закінчувалися безрезультатно, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Уряд Чаду закрив кордон з Суданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі