середа, 05 серпня 2009 09:57

Уряд Білорусі заборонив оптову торгівлю

Уряд Білорусі заборонив оптову торгівлю

Прийняття урядом постанови, яка фактично заборонила оптову торгівлю в Білорусі, не відповідає потребам економіки країни.

Про це заявив помічник президента Білорусі Сергій Ткачов.

За словами Ткачова, "тут щось не продумане, не зіставлене з потребами життя, інтересами сьогоднішнього дня". Помічник президента також додав, що постанова не сприятиме включенню приватного бізнесу в реалізацію білоруських товарів.

Уряд наказав місцевим компаніям купувати всі товари тільки у виробників або їх офіційних представників 31 липня. За проектом чиновників, списки виробників повинні затверджуватися в уряді, проте поки вони ще не складені. Коли буде затверджено перший список, невідомо. У результаті продаж будь-яких великих партій товару компаніям фактично опинився поза законом.

Метою нововведення було обмеження імпорту. Цьому завданню останнім часом приділяється в Білорусі особлива увага. Так, у квітні було заборонено ввезення в країну готової риби і морепродуктів, а в травні місцевий Нацбанк заборонив продаж валюти для оплати імпортних контрактів не за авансовими платежами.

За матеріалом Дело

Зараз ви читаєте новину «Уряд Білорусі заборонив оптову торгівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі