пʼятниця, 21 березня 2008 16:53

Юрій Андрухович може стати кандидатом на Нобелівську премію

Першим кандидатом від "Острожської академії" на здобуття Нобелівської премії може стати Юрій Андрухович. Про це повідомив ректор академії Ігор Пасічник на "Днях науки", які вже тринадцятий рік підряд проходять в стінах академії.

Як повідомляє Інститут масової інформації, окрім наукових досягнень академії за останній рік, на засіданні мова йшла і про захист українських науковців, про їх зацікавленість і заохочення в Україні.

Цього року на "Днях науки" присутнім вдалося почути виступи кандидата історичних наук, доцента Віктора Атаманенко з доповіддю "Волинські маєтки князів Острожських: склад, структура, функції"; і магістранта релігієзнавця Михайла Якубовича, який в своєму виступі "Українські переклади Корану: критичний аналіз" обкреслив специфіку перекладу сакральних текстів.

Письменник, кандидат філологічних наук Юрій Андрухович виступив з доповіддю "Поетичний переклад як наближення до неможливого", повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович може стати кандидатом на Нобелівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі