понеділок, 03 вересня 2007 08:34

Ураган "Фелікс", що вирує в Атлантиці, досяг вищої, п"ятої, категорії небезпеки

Ураган "Фелікс", що вирує в Атлантиці, буквально за декілька годин посилився з четвертої категорії небезпеки до максимально можливої, п"ятої, за шкалою Саффіра-Сімпсона.

Ураган просувається Карибським морем зі сходу в напрямі країн Центральної Америки. На своєму шляху він вже викликав сильні повені на карибському острові Гренада, кілька країн регіону оголосили штормове попередження у зв"язку із загрозою стихії.

За прогнозами метеорологів, "Фелікс", у епіцентрі якого сила вітру сягає 270 км/год., незабаром принесе проливні дощі на північ Венесуели та на колумбійський півострів Гуахіра.

У районі впливу урагану можуть опинитися Ямайка та Кайманові острови. Потім циклон, найімовірніше, попрямує в північно-західному напрямі, загрожуючи північним районам Гондурасу й Нікарагуа, а в середині тижня досягне території Белізу, передає ИТАР-ТАСС.

"Фелікс" сформувався в Атлантичному океані, в суботу вранці, в 120 км від Гренади.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Фелікс", що вирує в Атлантиці, досяг вищої, п"ятої, категорії небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі