четвер, 24 липня 2008 14:02

Ураган "Доллі" розвалив пів Техасу (ФОТО)
5

Ураган "Доллі", що обрушився в середу на атлантичне узбережжя США і Мексики, просуваючись углиб материка, втратив швидкість і перетворився на тропічний шторм.

Фото Reuters, РИА Новости


Швидкість вітру під час тропічного шторму не перевищує 120 кілометрів на годину.

Раніше урагану була привласнена перша категорія за шкалою Сафіра-Сімпсона. Центр шторму зараз знаходиться за 88 кілометрів на північний захід від міста Браунсвілль (Техас). Фахівці з Національного центру спостережень за ураганами чекають, що в четвер шторм продовжить рухатися на північний захід і в п"ятницю остаточно розсіється. У міру просування ураган завалив лінії електропередач, дерева і позривав крівлі з будинків. За оцінками американських електроенергетичних компаній, понад сотня тисяч жителів штату Техас залишилися без електрики. Нагадаємо, що найсильнішим за останні роки ураганом, що обрушився на східне побережжя США, вважається ураган "Катріна". У 2005 році своїм нищівним ударом по штату Міссісіпі він наніс величезні пошкодження інфраструктурі штату, знеструмивши більше мільйона чоловік, зруйнувавши лінії комунікацій і змусивши американський уряд ухвалити рішення про евакуацію Нового Орлеана. Окрім проблем з евакуацією населення влада зіткнулися з ще гострішими наслідками - рівень мародерства в покинутому місті був настільки великий, що владі довелося ввести в місто додаткові воєнізовані сили охорони правопорядку. Ще до початку евакуації екстрений штаб з ліквідації наслідків тиждень не міг доставити потерпілим ковдри, теплий одяг і питну воду.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Доллі" розвалив пів Техасу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі