понеділок, 08 вересня 2008 14:59

Ураган "Айк" ослаб, але забрав півсотні людей (ФОТО)
5

Тропічний ураган "Айк" ослаб до рівня другої категорії за пятибальною шкалою Саффира-Симпсона, повідомляє TheAssociatedPress з посиланням на Національний центр прогнозування ураганів США (NHC).

За останніми даними NHC, швидкість вітру в зоні урагану досягала 47 метрів на секунду. Епіцентр урагану знаходився приблизно за 64 кілометри на південний схід від міста Камагуей (східна частина Куби) і рухався на захід із швидкістю 24 кілометра на годину. Фахівці прогнозують подальше слабшання "Айка".


Раніше "Айк" обрушився на територію Гаїті, викликавши там 47 людських жертв. В понеділок ураган повинен пройти над центральною частиною Куби, на острові проводена масова евакуація.

Далі "Айк" рушить у бік побережжя США, в понеділок увечері він повинен досягти штату Флоріда. Вранці в понеділок було оголошено штормове попередження на архіпелазі Флоріда-Кис, який розташований приблизно за 25 кілометрів від Маямі.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айк" ослаб, але забрав півсотні людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі