субота, 13 вересня 2008 17:53

Ураган "Айк" обрушився на Техас

Ураган "Айк" обрушився на Техас
Ураган "Айк" досяг узбережжя США в районі міста Галвестон в штаті Техас, де в своїх будинках сховалися від стихії десятки тисяч людей. Про це повідомляє агентство France Presse.

За даними Національної метеорологічної служби США, Галвестон, який розташований на острові на південь від Х"юстону, опинився в самому центрі урагану. Не дивлячись на те, що влада міста просить жителів евакуюватися, більше 20 тисяч осіб, або майже 40 відсотків мешканців Галвестона, вирішили залишитися. Всього із зони лиха було евакуйовано близько мільйона людей.

Представники Національної метеорологічної служби США заявили, що на тих, хто відмовився виїжджати і переховується від урагану в одно-двоповерхових будинках, чекає "вірна смерть". Зараз велика частина Галвестона затоплена.

"Айк" досяг другої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона. Його розмір в поперечнику перевищує 900 кілометрів, що за площею прирівнюється зі штатом Техас. Швидкість вітру на узбережжі наближається до 111 милі на годину. Якщо вона подолає цей рубіж, "Айк" стане ураганом третьої категорії .

На території Техасу вже почалися відключення електрики. За даними CNN, вже зараз без світла залишилися більше 1,8 мільйонів осіб. Влада Х"юстону попросила населення залишатися удома, оскільки на даний момент вже небезпечно намагатися втекти від урагану. За даними влади США в зоні, якої торкнеться ураган, проживає 3,5 мільйона людей.

Раніше повідомлялося про одного загиблого - ця людина потонула в районі міста Корпус-Крісті. Очікується, що збиток в результаті урагану досягне двох мільярдів доларів.

У вівторок, 9 вересня, "Айк" пройшов територією Куби, внаслідок чого загинули чотири людини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айк" обрушився на Техас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі