четвер, 27 листопада 2008 09:03

Управління освіти назвало причину смерті запорізької школярки

Причина смерті учениці 7-го класу, яка вчора померла в актовому залі запорізької гімназії N93, так само, як і смерті школяра, який помер у Запоріжжі на уроці фізкультури в жовтні, - відсутність необхідного медобслуговування школярів.

Про це заявив начальник Запорізького міського управління освіти і науки Дмитро Секиринський.

"Розтин показав, що дівчинка померла в результаті раптової зупинки серця. При цьому за життя дитина не перебувала на диспансерному обліку, і у неї не було виявлено ніяких патологій, хоча всі медогляди вона проходила. Це говорить тільки про одне - про те, що медобслуговування школярів взагалі і медогляд зокрема у нас не на належному рівні", - підкреслив Д.Секиринський.

За його словами, медогляд просто формальний - полягає у тому, що в школу приходить терапевт, через якого протягом 1-2 днів "проганяють" всіх учнів. "І це все обстеження: ніякого залучення вузьких фахівців з використанням кардіографів і іншого устаткування взагалі не проводиться. Тому що на це банально з року в рік не закладаються кошти", - сказав він.

Д. Секиринський додав, що так відбувається не тільки в Запоріжжі, а по всій Україні. "Тому що в міністерствах у нас вважають за краще видавати "розумні" постанови про скасування бігових вправ, а не працювати над тим, щоб фактичний стан здоров`я населення відповідав відображеному на папері", - заявив Д.Секиринський.

Він також зазначив, що, на його думку, батькам дітей, які з`явилися на світ у період з 1992 по 1998 рік, треба особливо уважно ставитися до здоров`я своїх дітей.

"Це діти, які народилися в період серйозної фінансово-економічної кризи, яка відбилася на кожній сім`ї, на кожній жінці-породіллі і на кожній дитині, яка, швидше за все, навіть в плані харчування мала можливість одержувати набагато менше, ніж одержують діти зараз", - заявив Д.Секиринський.

Він також наголосив, що заяви ряду запорізьких ЗМІ про те, що дівчинка загинула тому, що у "швидкій" не було дефібрилятора, не відповідають дійсності.

"Швидка" приїхала через 7 хвилин після виклику, і дефібрилятор був, але "запустити" серце не вдалося", - запевнив начальник Запорізького міськуправління освіти і науки.

Як повідомлялося, 25 листопада в школі-гімназії N93, що у Шевченківському районі Запоріжжя, у приміщенні актового залу впала на підлогу під час підготовки до репетиції танцю і померла 12-річна дівчинка. Трагедія стала другим випадком смерті дитини в запорізькій школі з початку осені. У жовтні в Запоріжжі на уроці фізкультури після бігових вправ помер хлопчик, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Управління освіти назвало причину смерті запорізької школярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі