неділя, 21 лютого 2021 17:05

Уповноважений з прав дитини підтримав заборону TikTok

Уповноважений з прав дитини підтримав заборону TikTok
TikTok звинуватили у тому, що він не слідкує за контентом. Фото: pexels.com

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба підтримує заборону TikTok в Україні.

"Хочу вам сказати, що буквально сьогодні вдень мені телефонувала директорка однієї зі шкіл поблизу Києва, і вона сказала, що тільки вони зібрали понад 10 тисяч підписів від вчителів і батьків щодо заборони TikTok", - повідомив Кулеба, передає УНН.

Схожа практика діє у США та Італії.

"Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник TikTok має так само як у Facebook чи Youtube, контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього, якраз, у TikTok і немає", - зазначив омбудсмен.

Питання заборони соцмережі залежить від Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове отруєння школярок: 2 восьмикласниці наковталися спазмалітиків

"Хтось має подати законопроєкт. Я не маю таких повноважень подавати, тому тут має хтось з парламенту подати законопроєкт. Якщо парламент підтримає, то ця мережа в Україні може бути заборонена", - сказав він.

У соцмережі TikTok блогер відкрито прорекламував небезпечний спазмальгетик. Його передозування може викликати галюцинації, звикання і вразити печінку.

Зараз ви читаєте новину «Уповноважений з прав дитини підтримав заборону TikTok». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі