пʼятниця, 12 жовтня 2007 10:57

ЮНЕСКО вимагає покарати винних у знесенні воріт Лаври (ФОТО)

Це відвертий акт вандалізму. Так розцінила Національна комісія України у справах ЮНЕСКО руйнування однієї з частин архітектурного комплексу Києво-Печерської Лаври.

"Грубо проігнорований той факт, що Києво-Печерська Лавра є об"єктом історико-культурної спадщини України, внесеним до списку усесвітньої спадщини ЮНЕСКО з відповідними в зв"язку з цим зобов"язаннями держави", - говориться у заяві комісії.

"Нікому не дозволено розпоряджатися цілісністю історико-культурної спадщини України. Відповідальність за такі дії повинні нести всі причетні до цього беззаконня, незалежно від посад, зокрема служителі культу", - вважає комісія.

Автори заяви сподіваються, що Генеральна прокуратура України, СБУ і МВС України невідкладно і ретельно вивчать всі обставини, порушать кримінальну справу і притягатимуть винних до кримінальної відповідальності згідно з українським законодавством.

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО закликає громадськість не бути байдужими спостерігачами ганебного руйнування історико-культурних об"єктів нашого народу і виступити в захист української святині - Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, в ніч з 7 на 8 жовтня 2007 року на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника була зруйнована (за версією священиків - зруйнувалася сама) одна з частин архітектурного комплексу - ворота і паркан на в"їзді в нижні печери, пише "Фокус".

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО вимагає покарати винних у знесенні воріт Лаври (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі