пʼятниця, 22 червня 2007 20:46

ЮНЕСКО відхрестилося від " 7 нових чудес миру"

 Програма ЮНЕСКО по охороні усесвітньої спадщини не має ніякого відношення до кампанії "Сім нових чудес світу", мовиться в комюніке організації.

Кампанія, що почалася в 2000 році за особистою ініціативою Бернара Вебера, швейцарського мандрівника і кінематографіста, передбачає обрання семи нових чудес світу за допомогою всесвітнього інтернет-голосування. На всі пропозиції про співпрацю за цим проектом ЮНЕСКО відповіла відмовою.

"Наукова і педагогічна робота, що проводиться в результаті внесення об"єктів до Списку всесвітньої спадщини, не підлягає ніякому порівнянню з піар-кампанією Бернара Вебера. Список семи нових чудес світу, плід одноосібної ініціативи, стане віддзеркаленням думок тільки тієї частини світової громадськості, яка має доступ до інтернету. Свідомо відомо, що цей почин не принесе відчутних і довгострокових результатів в області збереження обраних цими людьми об"єктів", - мовитися в повідомленні.

Остаточні результати голосування будуть оголошені в Лісабоні 7 липня, передає РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО відхрестилося від " 7 нових чудес миру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі