четвер, 10 квітня 2014 09:56

ЮНЕСКО розгляне питання про захист культурної спадщини Криму

ЮНЕСКО розгляне питання про захист культурної спадщини Криму
zn.ua

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури розгляне питання про ситуацію з культурною спадщиною Криму.

Як заявляє глава департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, 10 квітня країни – члени виконавчої ради розглянуть, внесений Україною, пункт порядку денного про необхідність моніторингу з боку ЮНЕСКО питань захисту культурної спадщини, забезпечення безперервного освітнього процесу, дотримання прав національних меншин, безпеки журналістів та інших питань у сфері компетенції організації, які виникли у зв'язку з військовою присутністю Росії в Криму.

Водночас в російському МЗС заявили, що Росія шкодує, що в ЮНЕСКО більше не працює консенсусний підхід, і розчарована рішенням виконкому організації погодитися на обговорення проекту резолюції щодо Криму.

Нагадаємо, що раніше Україна звернулася до ЮНЕСКО з проханням захистити об'єкти культурної спадщини на території Криму, до яких українські вчені фактично втратили доступ після окупації півострова російськими військами.

Пленарне засідання 194-ої сесії виконавчої ради ЮНЕСКО розпочнеться сьогодні у Парижі.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО розгляне питання про захист культурної спадщини Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі