пʼятниця, 10 вересня 2010 17:47

Унаслідок теракту у Росії загинула українка

Унаслідок теракту у Росії загинула українка
Громадянка України загинула в результаті теракту у Владикавказі (РФ).

"В результаті теракту у Владикавказі загинула громадянка України з Дніпропетровська", - повідомили Інтерфаксу в прес-службі Міністерства закордонних справ.

"На жаль, МЗС України вимушений підтвердити загибель громадянки України під час терористичного акту", - сказав директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

За його словами, громадянка України перебувала у Владикавказі у зв"язку з відвіданням матері. Зараз вирішуються формальності щодо відправки тіла загиблої в Україну для поховання.

За останніми даними, внаслідок теракту загинуло 19 осіб, постраждало - 138. 

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко висловив співчуття своєму російському колезі Сергію Лаврову у зв"язку з жахливими наслідками терористичного акту у Владикавказі.

Нагадаємо, терорист-смертник на автомобілі "Волга" у четвер вранці привів у дію біля входу на центральний ринок Владикавказу бомбу, потужністю 30-40 кг в тротиловому еквіваленті.

Вже встановлене прізвище смертника - Арчаков. За 20 хвилин до теракту він перетнув кордон Північної Осетії та Інгушетії. Затримано трьох підозрюваних у причетності до теракту, їхні імена не розкриваються.

Як пише Lentа.ru, експерти, які прибули у Владикавказ з Москви, встановили, що під час теракту 9 вересня бомба була приведена в дію електричним сповільнювачем, підключеним до електромережі автомобіля.

Влада Північної Осетії оголосила п`ятницю, 10 вересня, днем жалоби за загиблими у результаті теракту.
Зараз ви читаєте новину «Унаслідок теракту у Росії загинула українка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі