понеділок, 14 вересня 2020 13:48

Укрзалізниця купила 2 лімузини на гроші для ремонту поїзда

Укрзалізниця купила 2 лімузини на гроші для ремонту поїзда
Укрзалізниця купила лімузини замість ремонту поїзда. Фото: Сергій Лещенко у Facebook

Укрзалізниця замість ремонту поїзда закупила 2 лімузини Audi А8 Long по 4,5 млн грн.

Машини нібито призначалася для обслуговування однієї з перших осіб України часів минулої влади, заявив член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко у Facebook.

"Кричуща історія, яка сталася в Укрзалізниці. Замість ремонту дизель-поїзда гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен. Закупівля сталася при минулому керівнику УЗ Кравцові і ретельно приховувалася - покупку оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія "Одеська залізниця". Після цього машини перекинули на баланс Одеської дороги, але боялися експлуатувати через резонанс. У підсумку, машини стояли в гаражі, припадали пилом, на одній з них зіпсувався акумулятор", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізницю хочуть розділити на 4 компанії

За словами Лещенка, УЗ призначила аудиторську перевірку цієї закупівлі. Але результати перевірки пів року не передавали в правоохоронні органи. На початку липня наглядова рада вимагала це зробити, але через місяць виявилося, що "нічого не сталося".

Він додав, що після чергового листа в кінці серпня матеріали все таки передали в НАБУ.

Обшуки у службових приміщеннях Укрзалізниці у Вінниці та Києві здійснюють правоохоронці. Поліція та СБУ викрили корупційну схему, через яку державі завдали збитків на майже 12 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця купила 2 лімузини на гроші для ремонту поїзда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі