середа, 03 березня 2021 14:28

Укрпошта вперше випустить поштові марки з оголеними тілами
3

5 березня вперше в історії України випустять художні поштові марки в жанрі ню. Тираж перших 2 - 130 тис. примірників. Вони коштуватимуть по 9 грн. До марок створили також тематичні конверти та поштові картки вартістю 18,80 грн.

1-й випуск серії "Її величність – жінка" прикрасять роботи Тараса Шевченка "Одаліска", написана 1840 року в Санкт-Петербурзі, та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна "Енергія ІІ", написана 1991-го, повідомляє пресслужба Укрпошти.

"В Укрпошті вірять, що нова серія марок не тільки поповнить колекції українських філателістів, ставши одним із найулюбленіших вишукано-пікантних експонатів, а й додасть художньої естетики поштовим відправленням", - йдеться у повідомленні.

Фото: ukrposhta.ua

На конверті до випуску представлена ще одна робота Шевченка під назвою "Вірсавія", написана 1860 року. На конверті до марки Чебикіна представлена його ілюстрація до збірника "Опале листя" письменника Івана Франка.

В Укрпошті зроблять колаборацію з українським брендом Oliz, який випустить нову колекцію жіночих шовкових хусток. Частину грошей з її продажу спрямують на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта вшанувала подвиг Героїв Небесної сотні

Торік в Україні відбулася презентація 1-ї поштової марки з доповненою реальністю із зображенням козаків. Номінальна вартість кожної - V - еквівалент 9 грн.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта вперше випустить поштові марки з оголеними тілами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі