понеділок, 23 вересня 2013 14:10

Україну заморозить у суботу, далі - знову дощі

Україну заморозить у суботу, далі - знову дощі
Фото: pravda.lutsk.ua

В суботу на всій території країни очікуються заморозки на поверхні ґрунту. Температура сягатиме 0?С - -3?С. Про це на прес-конференції заявив Анатолій Прокопенко, заступник директора Укргідрометцентру.

"Нинішній вересень за синоптичними показниками можна порівняти з другою половиною жовтня. Україна перебуває під впливом північного циклону з Атлантики, який визначає теперішню холодну погоду. А дощову погоду принесли південно-західні циклони", - зазначив Прокопенко.

Метеоролог прогнозує, що в четвер в Україну переміститься активний атмосферний фронт, який зумовить сильні дощі. Вночі в середньому буде до +8?С, а вдень до +14?С. На півночі можливі заморозки. У п'ятницю — сухо, дощі можливі лише місцями на лівобережжі.

Заморозки на поверхні ґрунту по всій території країни прогнозують на суботу. Температура сягатиме 0?С - -3?С. Буде сухо. Потім знову дощі.

"Востаннє такий холодний та дощовий вересень був 2002-го, а перед цим 1996-го року", - зауважив заступник директора Гідрометцентру.

Анатолій Прокопенко спростував прогнози своїх європейських колег про найсуворішу та найхолоднішу зиму за останні роки.

"Можливо, в деяких регіонах Європи зима дійсно буде суворою. Але це не означає, що такий прогноз застосуємо до України. Я таких передумов не бачу", - запевнив він.

За його словами, європейські вчені, роблячи такі прогнози про майбутню зиму в Європі, керуються часто іншими методами прогнозу погоди, ніж в Україні.

Нагадаємо, перший у цьому році сніг випав на Чорногорському хребті у Карпатах 19 вересня. Землю вкрив на 6 см і затримався на верхівках гір.

Зараз ви читаєте новину «Україну заморозить у суботу, далі - знову дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі