вівторок, 07 грудня 2010 11:49

Україну відвідало більше туристів, ніж минулого року

Державна служба туризму і курортів України зазначає про збільшення туристичного потоку в Україну, повідомив заступник голови Держслужби Дмитро Заруба.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні спостерігається "тенденція збільшення внутрішнього туристичного потоку, виходу з кризової ситуації і трохи - збільшення в'їзного туризму".

Він зазначив, що світова тенденція говорить про те, що туристи стали більш рухливі, стали відвідувати більше країн у порівнянні з кризовим 2008-2009 роком. Проте поки не спостерігається зростання бізнес-активності у проведенні конгрес-заходів і корпоративних заходів.

"За в'їзним туризмом протягом 9 місяців 2010 року Україну відвідали приблизно 16 млн туристів, що на 1% більше проти аналогічного періоду 2009 року. Це були більше поїздки приватного характеру з країн ближнього зарубіжжя - Росії, Молдови, Білорусі, Польщі. Збільшився потік з Угорщини", - повідомив Заруба.

"Виїзний турпотік також збільшився приблизно на 11%. Виїжджали за кордон близько 12 млн туристів, з різною метою. Більша частина - їхали за приватними поїздками", - зазначив він.

Нагадаємо, цього року Крим відвідала рекордна за останні 10 років кількість туристів з далекого зарубіжжя. При цьому частка українських туристів скорочується, повідомив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Україну відвідало більше туристів, ніж минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі