середа, 25 липня 2007 11:31

Україну в Юрмалі представляють двоє конкурсантів (ФОТО)

 Сьогодні, 25 липня, на сцені концертного залу Дзінтарі в латвійському місті Юрмала вшосте відкривається Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики Нова хвиля.

Цього року пісенний фестиваль триватиме шість днів, а для українських глядачів у прямому ефірі його демонструватиме телеканал 1+1.

У основному конкурсі візьмуть участь 18 молодих конкурсантів із 14 країн світу. Протягом трьох конкурсних днів їм належить виконати світовий хіт, пісню своєї країни й оригінальну композицію, написану спеціально для фестивалю.

Україну в Юрмалі представлятимуть двоє конкурсантів – співак Василь Лазарович і дует Barcelona, до складу якого входять Володимир Ткаченко і Галина Гаврілко.

На закритті Нової хвилі, 30 липня, журі проголосить переможця конкурсу, який отримає грошовий приз у розмірі $50 000. Володарі другого і третього місць отримають $30 000 і $20 000. відповідно.

Крім того, один з учасників отримає спеціальний приз від музи фестивалю Алли Пугачової, яка вручить своєму фаворитові $50 000.

У 2005 році щасливою володаркою призу від Пугачової стала українка Тіна Кароль. Тоді ж вона посіла друге місце в конкурсі. Це стало найвищим досягненням України на Новій хвилі.

Конкурс Нова хвиля вперше був організований в 2002 році. Ідея його створення виникла у композиторів Ігоря Крутого і Раймонда Паулса.

За матеріалами 15 хвилин

Зараз ви читаєте новину «Україну в Юрмалі представляють двоє конкурсантів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі