пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:57

Україну атакує новий вірус грипу

Щороку на грип хворіє майже 16 мільйонів українців. Третина випадків закінчуються ускладненнями. Цього року ситуація обіцяє стати ще гіршою. Українців атакують три штами вірусів. Причому, один з них - австралійський "Брісбен" - прийде на нашу територію вперше. Медики застерігають: в українців немає жодного імунітету проти нього.

Україну атакує "Брісбен" - новий вірус грипу. Лише за два останніх тижні він вклав у ліжко майже 50 тисяч людей. Медики прогнозують: у жовтні жертв буде вдвічі більше. Епідемія невідомого грипу розпочнеться у грудні.

Українці беззахисні. Вони не мають імунітету проти нового вірусу грипу. Медики прогнозують: щойно вдарять морози, епідемія не забариться.

Тим, хто за цей час не зміцнить свій організм, уже за два місяці гарантований головний біль та висока температура, а потім – тривале лікування від ускладнень.

Лікарі радять профілактику. Найперше – щеплення. Особливо дітям і літнім людям. У них найчастіше виникають ускладнення. І не лише бронхіти чи навіть запалення легенів. А й інфаркти, ураження нервової системи та важкі захворювання нирок. Та вакцинуватися варто лише після рекомендацій свого лікаря і бажано в його присутності.

Федір Лапій, лікар-імунолог: "У групі вакцинованих – менше госпіталізацій, менше смертей, відповідно менше грошей витрачатимете на лікування і менше перебуватимете на лікарняному ліжку".

Зволікати зі щепленням не варто, радять лікарі. Більшість людей набувають імунітету лише через місяць після вакцинації. А третина - через два. Втім, незважаючи на поради імунологів, робити щеплення Данилкові його мама не погоджується. У неї свої, не менш ефективні, методи профілактики.

Окрім найрізноманітніших ліків, зміцнити імунітет допоможуть екстракти різних трав, ехінацея та корінь женьшеню. А ще – традиційні часник і цибуля, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Україну атакує новий вірус грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі