понеділок, 23 червня 2008 14:04

Українську владу закликають закрити проросійські ЗМІ Криму

Українська влада повинна позбавити ліцензії цілий ряд проросійських ЗМІ Криму.

Про це пише українська газета "День".

"Наприклад, в Севастополі видається близько двадцяти газет, де Україна є об"єктом ненависті і неприйняття. Це багато для міста з населенням в 378 тисяч людей, враховуючи, що і середній тираж кожного видання складає не менше 5 тисяч екземплярів. Газети кольорового друку, явно недешеві у виготовленні, що часто роздаються безкоштовно, розносяться штабелями по установах, бібліотеках, перукарнях, поліклініках, учбових закладах і навіть храмах", - йде мова в публікації.

В матеріалі наводяться назви газет, що публікують антиукраїнські матеріали: "Російський Севастополь", "Російський блок Севастополя", "Російська община Севастополя", "Русичи" та інші видання.

"Виникає цікаве питання. Справа в тому, що всі вище названі "органи вільного слова" мають українські ліцензії. Хотілося б побачити чиновників України, які забезпечили ліцензіями такі газети... Адже подібне промивання мізків в місті Севастополі продовжується вже 17 років. Чи варто дивуватися з наслідків? За всі ці 17 років з боку влади не було жодних спроб закликати до порядку провокаторів, більш того, влада їх розбалувала абсолютною безкарністю. Пам"ятаю, як на площі Нахімова в Севастополі звучали на мітингах заклики: "вбивати українських окупантів та їх родичів". Звісно, як прийнято у нас в Україні, до відповідальності ніхто притягнутий не був. Тому що у нас "демократія", - пише "День".

Резюмуючи, видання характеризує ситуацію в Криму як "інформаційне гетто" і "катастрофу українського інформаційного простору".

"Можна і далі, як це робилося всі 17 років нашої незалежності, ховати голову в пісок, наполегливо не бажаючи помічати що відбувається. Але результати подібної "мудрої" поведінки, що прикривається немічною словоблудністю про "демократію без берегів", виявляться найтрагічнішими", - зазначає видання, повідомляє "Новый Регион".

Зараз ви читаєте новину «Українську владу закликають закрити проросійські ЗМІ Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі