середа, 01 вересня 2010 17:04

Українському хакеру дали 3 роки за жарт над мером

Українському хакеру дали 3 роки за жарт над мером

Районий суд Вінниці виніс вирок студенту-хакеру, який атакував інтернет-сайт міської ради райцентру Могилів-Подільський. В квітні 2010 року його затримали співробітники Служби безпеки України.

22-річному хлопцю присудили 3 роки позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки.

За словами Ірини Єрмолової із прес-служби СБУ у Вінницькій області, засуджений практично отримав умовний строк.

"Йому потрібно буде перебувати під наглядом правоохоронців, періодично "відмічатися". Якщо буде себе зразково поводити, через 2 роки судимість знімуть. А повністю її скасувати можна буде тільки через 8 років", - сказала вона.

Студент-хакер за допомогою інстальованого на комп"ютері програмного забезпечення зміг проникнути на сайт мерії Могилів-Подільського. Замінив логін та пароль доступу. Таким чином інші користувачі мали доступ до всіх розділів сайту. Засуджений заблокував деяку інформацію або викривив її зміст. Також замінив фотографію мера Могилів-Подільського на портрет Гітлера.

Як ми писали, ще одного українського хакера Апеляційний суд другого округу США оштрафував на $580 тисяч за біржову торгівлю з використанням інсайдерської інформації.

Раніше невідомі хакери здійснили операцію редиректа (переспрямування URL) на офіційному інтернет-порталі прокуратури Запорізької області. Під час спроби зайти на сайт відбувався миттєвий перехід на порносайт.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українському хакеру дали 3 роки за жарт над мером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі