понеділок, 29 червня 2020 18:17

Українського мовознавця Олександра Пономаріва госпіталізували

Українського мовознавця Олександра Пономаріва госпіталізували
Олександр Пономарів потребує допомоги, він перебуває в лікарні у важкому стані. Фото: Фото: К. Гладишева, "Слово Просвіти"

Українського філолога, професора Олександра Пономаріва госпіталізовано у важкому стані. В нього пошкоджений хребет.

Друзі, потрібна допомога Олександрові Даниловичу Пономареву! Зараз він перебуває у лікарні у важкому стані! Пошкоджено хребет. Його лікування потребує значних коштів!!!

Прошу відгукнутися усіх, хто може! Ось номер картки, на яку можна переказати кошти. Картка оформлена на дружину Кучер Раїсу Яківну (5168 7456 0116 2826)," - написав Володимир Литвиненко, заступник директора Центру комунікацій Київського національного університету імені Шевченка, у Facebook.

Литвиненко розповів, що 84-річний професор впав і зламав два спинних хребці. Нещодавно йому зробили операцію, є надія, що зможе ходити, зараз лежить.

Олександр Пономарів закінчив філологічний факультет Київського університету у 1961 році. Навчаючись на російському відділенні, самотужки опанував літературну українську мову. Автор понад 250 науково-популярних праць з історії й культури української мови, проблем нормативності мови засобів масової комунікації, теорії й практики перекладу. Автор і редактор словників різних типів, підручників та навчальних посібників із української мови.

Олександр Пономарів є прихильником пристосування імен та прізвищ іноземців до фонетики української мови. Зокрема, оскільки росіяни, на його думку, ніколи не назвуть Довженка, як українці, тому й українці мають Пушкіна називати не Алєксандром, а Олександром.

Зараз ви читаєте новину «Українського мовознавця Олександра Пономаріва госпіталізували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі