вівторок, 07 січня 2014 13:27

Українського моряка звільнили з піратського полону у Нігерії

Українського моряка звільнили з піратського полону у Нігерії
Фото: zn.ua

Капітан судна MT Althea, громадянин України звільнений з піратського полону в Нігерії, повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України у вівторок. Згідно з повідомленням, зараз українець перебуває в аеропорту міста Лагос, найближчим часом він відправиться на батьківщину. Стан здоров'я звільненого співвітчизника задовільний.

Як повідомлялося, біля берегів Нігерії 16 грудня 2013 відбувся піратський напад на нафтоносний танкер MT Althea, належить грецькій компанії Medtankers (прапор Маршаллових островів), на борту якого знаходилося 18 членів екіпажу, з яких 17 українців і 1 грек. Пірати, піднявшись на борт, розбили комунікаційне обладнання, забрали у команди мобільні телефони та приватне майно членів екіпажу, взяли в заручники капітана судна (громадянин України) та інженера (громадянин Греції) і на катері зникли в напрямку узбережжя Нігерії.

Зараз ви читаєте новину «Українського моряка звільнили з піратського полону у Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі